Tural ŞAHBAZLI (KAHRAMANMARAŞ İGFA)Koronavirüs salgını nedeniyle 15 Mart 2020 tarihinden beri maç oynanmayan Batıpark futbol sahası, bağımlılıkla mücadele kapsamında farkındalık oluşturmak adına yapılan özel bir turnuvaya ev sahipliği yaptı.Turnuvanın açılış törenine Kahramanmaraş AK Parti Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Ahmet Özdemir, Kahramanmaraş Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri başkanı Ekrem Karaoğlan ve Kahramanmaraş Madde Bağımlılığı İle Mücadele Derneği başkanı Mehmet Hacıbebekoğlu, teknik direktörler, sporcular ve kulüp yöneticileri katıldı.

Turnuvada Kızılay, Büyüksırspor, As Vefa, Arsan Sümerspor, Kurtuluş 1920, Bertizspor, Helete Demirspor ve Kurtuluş Futbol kulübü yer aldı.

Turnuva açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Madde Bağımlılığı Dernek Başkanı Mehmet Hacıbebekoğlu, Bağımsız Hayatta Kal Projesi kapsamında özel bir turnuvanın açılışını yaptıklarını dile getirirken, “Gençlerimiz bu ülkenin hem bugünü, hem yarınıdır. Bugün bizleri yalnız bırakmayan, değerli protokol üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.Mehmet Hacıbebekoğlu, “ Bağımlılıklara hayır demek ve farkındalık oluşturmak için böyle bir turnuva düzenlediklerini belirterek, gençliğimizin hayatını olumsuz etkileyen yaşamlarını etkileyen aile yapısını bozan  bağımlık yapıcı nedeni bilinmeyen şeylerden uzak durmalarını tavsiye ediyoruz. Sonu ölümle biten bağımlılık alışkanlıklarından uzak durmalarını tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Ekrem Karaoğlan, Türkiye Futbol Antrenörler Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Mesut Çanak birer konuşma yaparak, gençlerimizi madde bağımlılığından uzak tutmak için gayret göstermeleri gerektiğini söyledi.

Kahramanmaraş Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği'nin  (KAMED) organize ettiği ve  Kahramanmaraş’ta bulunan Amatör Spor Kulüpleri’nin de destek verdiği turnuva Batıpark Futbol Sahasında Kızılay -Büyüksırspor maçıyla başladı.

Kaynak: igf