Bir mafya liderinin ülke gündemine yön verdiği şu günlerde, birilerinin çakallardan çok sahte aslancılık oynaması dikkatimizden kaçmıyor. Rüyalarında göremeyecekleri makamlara gelmenin şoku ve şımarıklığı ile kendilerini birden adam sananların öte yandan devletin gücü, gölgesini kendileri gibi çamurlaştıranların sözde kahramanlıkları birilerine sökse de, bana sökmeyeceğini anlamamış olanlar da var.


35 yıla yaklaşan gazetecilik hayatımda ve 52 yaşıma kadar belden aşağı başta olmak üzere, hiç bir şerefsizliğe, namussuzluğa imza atmadığıma inandığım yaşamım boyunca işimin sadece ve sadece gazetecilik ve bu meslekte harcadığım emeğin karşılığında aldığım, kendi aldıkları ayakkabı kutusu dolusu dolarlara, dolarcıklara benzetenler kendi yaptıkları pislikleri benim ve benim gibilerin de yaptığını düşünür ve kendileri gibi olduğumuzu sanar ve hareket ederler.

Bunu yaparlarken de aile dostluğu, hemşericiliği, yakınlığı hepsinden ilerisi insanlığı da unuturlar.


"Düşenin dostu olmaz" denilen bir süreçte hep düşenlerin yanında olan bir kişilikle, hem insanlığımı hem gazetecililiğimi yaparken, bazı çakalların bunu korkaklık, çekingenlik sanıp aslan kesilerek, hem de normal telefondan değil, her zaman yaptıkları gibi whatappalardan açtıkları telefonlarla sahte aslan kesilip çakallık yapanlara diyeceğimi tek şey şudur;


Ulan! Sen değil, siz değil, sülaleniz hiç değil, tesadüfen geldiğiniz ve kısa sürede işlenip bir o kadar aynı hızla gümbürtüye gittiğiniz bu süreçte, yaşadığınız psikolojiye bağışlıyorum sizi, tehdit, şantaj, çakallık yapan sizleri.


Ve deveden büyük filin olduğunu devlet, kimin namuslu, kimin namussuz, kimin terörist, kimin yaltakçı olduğunu iyi bilir ve sözümü bilirim. Adam olun yaptıklarınızın bedelini kanun ve kalmadığı ileri sürülen adaletin önünde veremiyorsanız, varsa vicdanınıza sorun ve kendi suçunuzu başkalarını suçlayarak affettiremeyeceğinizi bilmenizi ve günü geldiğinde hata yaptığınızı anladığında işin işten geçtiğini anlama duygusu yaşamayın.