Metaverse evreni ile birlikte değişen dinamiklerin, dijital pazarlamaya yatırımın 3’e katlayacağını belirten uzmanlar, araştırmalara göre 2023 yılında artırılmış gerçeklik pazarının 18 milyar doları aşacağı ve dünya nüfusunun yüzde 25’inin artırılmış gerçeklik kullanıcısı olacağını kaydetti.İSTANBUL (İGFA) - Sanal dünya ve gerçek dünyanın bir araya getirildiği Metaverse evreni, giyimden zücaciyeye dekorasyondan eğitime kadar birçok sektörü hareketlendirmeye başladı.

Dijital Pazarlama Okulu Kurucusu Yasin Kaplan, araştırmalara göre 2023’te artırılmış gerçeklik pazarının 18 milyar doları aşacağı ve dünya nüfusunun yüzde 25’i artırılmış gerçeklik kullanıcısı olacağını söyledi. Şirketlerin dijital dünyanın getirdiği mecburiyetlere hızlıca adapte olması gerektiğini ifade eden Kaplan, "Metaverse evreni dijital pazarlamada da seçenekleri artıracak ve gerçek dünyanın billboardları dijital mecralarda asılacak. Büyümenin anahtarı olan dijital pazarlamaya yatırımlar önem kazanacak ve dijitale yatırım yapmayan şirketler zamanla kaybolacak” dedi.

AÇIK HAVA REKLAMCILIK DİJİTALE TAŞINACAK

"Pazarlama, dijitale olan evrimini devam ettiriyor" diyen Kaplan, "Metaverse evreninin hayatımıza girmesiyle dijital pazarlama sektöründe de önemli hareketlenmelere yol açacak. Gerçek dünyanın reklam seçenekleri dijital dünyaya taşınacak ve dijital pazarlamada seçenekler artacak. Örneğin, dijital pazarlama ile ambalajlar görünür olacak. Gerçek dünyadan sanala promosyon çalışmalarını göreceğiz. Açık hava reklamcılığı dijitale taşınacak ve dijital dünyada billboardlar göreceğiz. Dijital pazarlamada içerikler ve görseller ön planda olacak" diye konuştu.

Kaynak: igf