İSTANBUL (AA) - Etnomoda Art Community tarafından İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin desteğiyle düzenlenecek dijital Etnomoda Tasarım Yarışması'na başvurular başladı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin açıklamasına göre, 3D giysi görselleştirme yöntemiyle oluşturulan ürünlerle katılımın sağlanabileceği yarışma, bu yıl dijital olarak gerçekleştirilecek ve gönderilecek ürünler dijital ortamda hazırlanacak.

Bu yıl Adıgey, Kabardey-Balkar ve Karaçay-Çerkes Cumhuriyetlerinin 100. kuruluş yıldönümü anısına düzenlenen yarışmaya katılacak eserlerin de Çerkes etnik unsurlarını taşıması hedefleniyor.

İstanbul ticaret Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü'nün desteklediği yarışmanın jürisinde tasarımcı ve British Higher School of Art and Design Öğretim Üyesi Maria Shevchenko; 3D sanatçısı, oyun ve nft geliştirme uzmanı Hussein Kuchkarov; 3D tasarımcısı Nastasia Nekrasova ve Etnomoda kurucusu Susanna Makerova yer alıyor.

Tamamen dijital ortamdaki yarışmanın jüri geri bildirimleri de çevrim içi yapılacak. Kazananlar 3D Couture kursundan ücretsiz yararlanacak ve eserleri "EtnomodaArtRoom" platformunda sunularak ve "Etnomoda" festival yarışmasında ve tüm Rusya ve uluslararası farklı sergilerde tanıtılacak.

Yarışmaya katılmak isteyenler 30 Kasım'a kadar eserlerini gönderebilecek. Başvurular [email protected] adresinden alınacak.

Kaynak: aa