(İGFA) - 2021 yılını geride bırakırken, markalar ve pazarlama uzmanları yeni yıl için hazırlıklarını yapmaya başladı.

Google’ın arama trendleri bu yıl da gündeme ve merak edilenlere ayna tutarak sektöre ve pazarlama uzmanlarına yol göstermeye devam etti. Pandeminin etkilerinin sürdüğü 2021 yılının arama trendleri, online mecralara, değişen eğlence anlayışına, yeni alışkanlıklara ve becerilere, iş hayatına, alınan önemli kararlara, sürdürülebilir yaşama ve kalıcı olacak davranışlara dair önemli istatistikleri ortaya çıkarttı.

Pandemiyle yaşamaya alıştığımız 2021 yılı bazı davranışların kalıcı olacağını gözler önüne serdi. Dünyada “alışveriş uygulamaları” araması yüzde 80, “kapıya yemek siparişi” araması da yüzde 70 oranında arttı.

 2021 yılında insanlar yavaş yavaş hayatlarına geri döndü. Dünya çapında “yakınımdaki gelinlik mağazaları” ifadesini içeren aramalardaki artış yüzde 50’ye ulaştı.

2021 arama trendleri, birçok insanın kendilerini geliştirmek için küçük ama önemli değişiklikler yaptığını da ortaya koydu.

Türkiye’de de “güneş enerjisi fiyatları“ araması yüzde 40’lık bir artış yaşadı. Geçtiğimiz yıla göre dünyada “elektrikli araç şarjlı” araması yüzde 100, Türkiye’de “iklim değişikliği” araması  yüzde 60 artış gösterdi.

Kaynak: igf