Delinmez denen betona bir su damlası uzun süre damlasa  delinmez denen betona  ne olacağını hiç düşündünüz mü?
Evet, eğer hayal edecek olursanız, delinemez denilen demirin, Çeliğin, betonun çoktan delindiğini
 görürsünüz.
Aynı fiziki olayın eğilemez, kırılamaz denen demir, hatta mermer içinde geçerli olduğunu ve demiri önce paslandırıp, ardından çürütmesi ve erimez denen mermeri önce kayganlaştırıp, sonrada erittiği  bilinir. 
Bu iki fiziki olayı bana anımsatanın ise son günlerde takıntı haline getirdiğim ve internet paketimi bitirip, faturamın bir hayli şişmesine neden olan tiktok uygulamasıdır.
Önce Askeri istihbarat için bulunup, kullanılan daha sonra evlerimize hatta yataklarımıza kadar giren internetin son eserlerinden olan tik tok uygulamasının twitterden sonra en çok takip edilip, izlendiği gerçeği olması özellikle de iktidarlar için tehlikeli bir hale dönüşmeye başladı..
Yani sanal ortamın son ürünü olan tik tokun bir su damlası gibi kullanılıp, twitterden sonra iktidarları en çok delirten ve muhalefetten daha etkili olmasıdır, sanal ortama getirilmek istenen yeni önlemler ve yasaklar...
Çünkü başta mevcut iktidarın olmak üzere bir çoklarının korkulu rüyası haline gelen ve bu nedenle  terörist yaftasıyla tutuklanan Selahattin Demirtaş, yurt dışına kaçmak zorunda bırakılan meslektaşım, gazeteci Can Dündar olmak üzere bir çoklarının düşüncelerini aktarma imkanı bulduğu sanal ortam twitter, tik tok, instagram, facebook, YouTube ve diğer sanal dünya  ülkemizdeki mevcut iktidar için olduğu gibi bizdeki gibi kendisini en büyük komutan ilan eden ama meclisi fesh edip, ardından darbe yapan Tunus cumhurbaşkanı gibilerini korkutmaya başladı.
Çünkü havuz ve besleme adını alan basın ve medyanın, vatandaşın, muhalefetin sesini her geçen gün daha çok kısarken sanal ortamdaki terörist (!) tik tok sesi her geçen gün biraz daha etkisini göstermeye başladı. 
Bunun en son örneği 'Ben olmazsam ABD dağılır' diyen Trump'u yolcu eden twitterdir..