İSTANBUL (AA) - Bursa'da düzenlenen Teknoloji Kampı'na giderken geçirdikleri trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Genç İHH gönüllüleri Murat Can Kaya, Kağan Talip Tığlı, Yusuf Taha Göktaş ve Tarık Kesekçi için vefatlarının birinci yıl dönümünde Büyük Çamlıca Camii'nde anma programı düzenlendi.

Caminin konferans salonunda düzenlenen "Şahitler Buluşması" programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Genç İHH Başkanı Muhammed Cihat Çelik, programda yaptığı konuşmada bir yıl önce bugün acı haberi aldıklarını belirterek, "Kardeşlerimiz fedakarlık göstererek teknoloji kampı için yolculuk ediyorlardı. Hepimiz sarsıldık, çok üzüldük. Bizim üzerimize düşen onların bıraktığı mirasa sıkı sıkı sarılmaktır. Uğruna mücadele ettikleri davaları bize kalan mirastır. Kardeşlerimiz İslam uğrunda, davamız uğrunda şehit olan ne ilk ne de son kardeşlerimiz olacak. Bugüne kadar canlarını feda eden tüm şehitlerimize rahmet diliyorum." dedi.

YediHilal Genel Başkanı Salim Sarıyıldız da şehit ailelerine ulaşılmaz bir metanet örneği gösterdikleri için teşekkür etti.

Programda, 4 İHH gönüllüsünün arkadaşlarınca anıları ve hikayeleriyle anlatıldığı sinevizyon gösterisi de yer aldı.

Genç İHH gönüllüleri Muratcan Kaya (21), Yusuf Taha Göktaş (22), Tarık Kesekçi (26) ve Kaan Talip Tığlı (25), Bursa'da teknoloji kampına giderken İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nda geçen yıl 27 Kasım'da geçirdikleri trafik kazası sonucu hayatını kaybetmişti.

Kaynak: aa