Tahsin TUNA (İZMİR) - Bergama Belediye eski Başkanı, araştırmacı-yazar Sefa Taşkın'ın konuşmacı olarak katıldığı ilk toplantı Bergama Fen Lisesi'nde gerçekleştirildi.

Bergama Fen Lisesi'ne bu yıl yeni başlayan öğrencilere  Bergama'yı yakından tanımak amacıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısına İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz,  Fen Lisesi Müdürü Mehmet Sami Yalım da katildı. Bergama Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz, konuyla ilgili olarak açıklamasında "İsteyen her okul bu gibi eğitim  toplantıları düzenleyerek, Bergama'nın tarihi ve kültürel zenginliğini öğrencilerimizi bilgilendirebilir. Bu toplantımızı Bergama Fen Lisesi'nden başlatmamızın nedeni okula yeni başlayan, ilçemizi tanımayan öğrencilerimizin Bergama'yı daha yakından tanımaları içindi. 

Fen Lisesinde  9. ve 10.sınıf öğrencilerinin iştiraki ile yapılan  konferansta Bergama Belediye eski Başkanı Sefa Taşkın, öğrencilerimize, yeni öğrenim yılının açılışı nedeniyle, kentin tarihi değerleri üzerine, Bergama/Pergamon Uygarlığını Helenistik dönemden günümüze kadar şehrimizin zengin geçmişini slaytlar ile anlattı.

Kaynak: igf