KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli’nin “Turizm Master Planı” hedefi için yapılan çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Bu amaçla Kocaeli’nin turizm altyapısını güçlendirmek, turistleri daha iyi bilgilendirmek ve yönlendirmek için Kocaeli Turizm Rehberi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından yenilendi.

Yenilenen Kocaeli Turizm Rehberi’nde kentin genel özellikleri (tarihi, coğrafi konumu, kentle ilgili pratik bilgiler) ve şehre kimliğini veren önemli değerler (tarihi eserler, müzeler, doğal güzellikler, kente özgü meşhur yiyecekler, coğrafi işaretli ürünler, hediyelik eşyaları vs.) güncel fotoğraflarla desteklenerek tanıtıldı. Rehberde; Kocaeli’nin eşsiz gastronomik değerleri ve coğrafi işaretli ürünleri, Ormanya, Kartepe, Akçakoca Anıt Mezarı, Gebze Çoban Mustafa Camii gibi değerlerin hepsi Mutlu Şehir Kocaeli için özenle tanıtıldı.

TÜRKÇE VE İNGİLİZCE OLARAK BASILDI

Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan, yurt içi ve yurt dışından gelen turistlere rehber niteliği taşıyan Turizm Rehberi'ne Kültür Ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Turizm ve Doğal Yaşam Alanları Şube Müdürlüğü’nden 0530 469 6798 numaralı telefonla irtibat kurarak ulaşılabileceği gibi www.kocaeli.bel.tr adresinden dijital olarak indirilebiliyor.

Kaynak: igf