2010 yılından bu yana hacmi devamlı olarak artan sağlık turizmi bir hizmet ihracatı olarak kabul ediliyor. Türkiye’ye 2019 yılında sağlık turizminde 1 milyon kişiyi ağırladı. Gurbetçi sağlık turisti, kayıt dışı sağlık turisti, sağlığın turistini turistin sağlığı saymak sağlık turizmi sektörünün ayrı sorunları olarak karşımıza çıkıyor.

Sağlık turizmi alanında yeterince denetim sağlandığı takdirde Sağlık Turizmi Yetki Belgesi’nin tüm bu sorunları çözmesi mümkün. Türk sağlık turizminin gelişmesi adına şuan 310 olan Sağlık Turizmi Aracı Kuruluşu sayısı hızla 1000’li sayılara ulaşmalı. Sağlık Turizminde herkes rolünü doğru etik ve kurallara uygun hale getirmelidir. Yetki ve etik kural gaspı yapmamalı. Bununla birlikte kayıtlı hasta ve kontrollerle disipline edilmelidir.

Türkiye’de sağlık turizmi atılımı ile ilgili konuşan Medical in Türkiye Genel Müdürü Bilge Fatma Işık, "Çok yakında Türk sağlık turizminde başarı hikâyeleri yazmaya başlayacağız. Hep birlikte yazdığımız bu başarı hikâyelerinin merkezinde ise çok kıymetli doktorlarımız olacaktır dedi. Sözlerine 2022 sağlık turizminde disiplin ve değişim yılı olacağını belirterek devam eden IŞIK Medical in Türkiye’nin 12 özel faydalı model başvurusu ile inovatif bir işletme olarak Türk Sağlık turizmine yön vereceğine inanıyoruz. 2022’de Türk sağlık turizminde fark yaratacağız" diyerek konu ile ilgili görüşlerini dile getirdi.

Kaynak: igf