.İSTANBUL (İGFA) - Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, pandeminin havacılık sektörü üzerinde devam eden etkilerine rağmen 2021 yılını 59 Milyon Euro kâr ile tamamladığını açıkladı.

2021 yılında toplamda 6 milyon yolcu ağırlayan hava yolunun doluluk oranı ise pandemi öncesi seviyelere yaklaşarak yüzde 75 olarak gerçekleşti.

SunExpress’in güçlü finansal yapısıyla 2022 yılında büyüme stratejisini sürdürmeye devam edeceğini belirten SunExpress CEO’su Max Kownatzki, “Türk turizminin en önemli oyuncularından biri olarak, Türkiye’nin seyahat etmek için en cazip destinasyonlardan biri olduğunu göstermek için büyük çaba sarf ediyoruz. En zorlayıcı dönemlerde bile Türkiye’nin turizm merkezlerine erişimi mümkün kıldık. Aileleri bir araya getirmeye devam ettik ve Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarının memleketlerine ve sevdiklerine kavuşabilmelerini sağladık. SunExpress olarak elde ettiğimiz bu başarı, başta Türkiye hükümeti ve ilgili makamlar tarafından atılan hızlı ve cesur adımlar, çalışanlarımızın özverili çabaları ve bize güvenmeye devam eden sadık yolcularımız sayesinde gerçekleşti” diye konuştu.

2022 yazında, geçen yıla kıyasla bin 250 adet daha fazla uçuşla 14 Anadolu kentinden Avrupa’nın 18 şehrine direkt tarifeli seferler sunan SunExpress’in bu yaz Anadolu – Avrupa uçuş ağına eklediği 5 yeni dış hat rotası şöyle belirledi. Ankara – Kopenhag, Samsun – Viyana, Zonguldak – Dortmund, Ordu – Düsseldorf ve Kayseri – Viyana.

Kaynak: igf