Koskoca bir yılı daha geride bırakırken, gazetelerin sayfalarında “Bir yılda ne oldu, neler yapıldı, neler gerçekleşti?” başlıklarıyla “bir yılı geride bırakırken” başlıklı sayfalar şimdiden yayınlanmaya başladı bile.
Ben de burada, vilayet olduğundan bu yana çantacı siyasilerce yönetilen Ardahan’da gerçekleşeceği söylenen, ama bu yılda gerçekleşmeyenleri sıralayacağım.
Karların yağmasıyla yeniden akıllara gelen Ardahan Yalanızçam Uğurludağ Kayak Tesisine yeni yatırımlar değil, tam tersi, var olan yani Dağ otelinin de “hay hay” denilen ama kapanan tekstil atölyeleri gibi kapandığı?
Organize sanayi dedikleri ama yolu ve ışıklandırması bile doğru dürüst olmayan yere bir kişinin kurduğu kulübeden öteye gitmeyen ve onca bahsedilen proje yatırıma dönüp, gerçekleşmedi?
Kentin simgesi konumundaki köprünün yanı başında yapılacak denen yeni demir köprünün kurulup, kullanıma açılacağı belirtiliyordu, bu proje niye kaldı?
Yarısına kadar yapılan keçi yoluyla ışıklandırılacağı söylenen Çıldır Şeytan Kalesi ışıklandırıldı mı? pandemi mana edilerek yıl boyu kapısı kapalı tutulan Ardahan kalesi ile Kura nehrinin diğer yüzünde kalan ve ARÜ'ye bağlı Güzel Sanatlar Fakültesi açılacağı söylenen ama fakülte değil, park hem de millet parkı olacağı söylenen askeri alan ne oldu?!..
Peki ya 50 yıldır her yılın son ayında açılacağı söyleyen ama bu yılda açılmayan Posof Türkgözü (Badele) açıldı mı? Tabi Çıldır Aşıkşenlik (Mozoret) Tüneli de 20 yıldan fazladır bir türlü bitmeyen, Ardahan-Göle, Ardahan-Çıldır, Ardahan-Hanak/Damal/Posof bölünmüş yollar gibi, unutulanlar arasında!
Yok, belki de onun hemen yanı başındaki Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu üzerine yapılması düşünülen, istenen hatta kampanyalar açılan Doğu Expresinin yanaşacağı söylenen tren istasyonu kurulup, hizmete girdi de masa başı biz gazetecilerin haberi yok!..
Ama duyduğumuza göre önce Türkiye, Gürcistan’a,  oradan da Kafkaslara, Orta Asya'ya kadar uzanan bu demiryolunun Ardahan merkeze bağlayacak olan Kılçık Demiryolunun Ardahan'a değil, Ardahan ile birlikte vilayet olan ama havaalanı da olan Iğdır üzerinden Ermenistan'a doğru evirildiğini öğreniyoruz.
Peki ya diğerleri?
Yani Posof, Damal ve Hanak'a doğalgaz geldi mi?
Başta belediye hizmetleri olmak üzere, diğer hizmetleri de listesini de siz çıkarın derim!
Eğer çıkaramazsanız ben de bir daha ki yazıma bırakacağım…
Çünkü liste bir hayli uzun...