Diyarbakır ve bölgede 16 gazetecinin daha tutuklandığı ülkede çıkarılmaya hazırlanılan yeni internet yasasınında düşüneceye gem vuracağını söylenen ülkede festival yapmakta artık bu kadar kolay değil. 'Kürtçe türkü söyleyebilirdi, Şarap içecektiler..' denilerek iptal edilen ülkenin batısındaki bir çok festival ve etkinliğin iptaline karar verenler şimdi de doğuya yasak anlayışla bakmaya başladılar..

Gerçi yıllardır yasak ve baskıcı bir bakışla özgürlüğü çokta tadamayan doğuda da bölgenin huzursuz olduğunu ima ve teyit edercesine olan veya olmayan askeri operasyonları öne sürerek, bir çok gurbetçinin katılıp, bölgeye ekonomik, sosyal katkı sunduğu yayla şenlik ve festivallerini güvenlik gerekcesiyle iptal ediyorlar, ettiriyorlar...

'Bir kez delinmekten bir şey olmaz' denilen ve 'cuntanındır' denilip ama 30 yıldır birt türlü özgürleştirilip, demokratlaştırılamayan mevcut Anaysa gereği yeniden başkan adaylığı tartışılan Erdoğan'ın başında olduğu ülkenin her geçen gün biraz daha gerildiği ve gerginleştiği şu günlerde sanatcıların sahneye çıkacağı etkinlik ve konserlerin iptali ardından şimdide şenlik ve festivallerin son anda iptali tartışılacak gibi..

Ve geri göçün teşvik edildiği ama kimsenin gitmediği ve boşalmaya devam eden huzur kenti memleketim Ardahan’da da olmayan operasyonlar öne sürülerek bölgede ki festival ve şenliklere üstü kapalı engelleme ve yasak getirilmesi bu ülkenin yöneticilerinin ne kadar özgür demokrasi canlısı olduklarınıda ortaya koyar gibi.

Tesadüfmü bilinmez ama 'operasyon var' denilerek son anda hemde etkinliklere günler kala getirilen yasağın, soldan bakanların düzenlemeyi düşündüğü etkinlik, festival ve şenliklere gelmesi de dikkatlerden kaçmadı..

Ve Kürtlerin yoğun olduğu bölge olarak bilinen Hoçvan'da ki yayla şenliği, CHP'nin sürekli kazandığı Ardahan'ın Alevi kültürüyle yoğrulmuş ilçesi Damal'da ki 'Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde' adli festivalin yanında Gazeteci, Yazar, Sanatçı Ümit Kaftancıoğlu'nun adına düzenlenen ve siyaset yapmasına gugug olduğu iddia edilen hukuk aracılığıyla yasak getirilen Dr. Canan Kaftancıoğlu'nun katılacağı söylenen Hanak'ta ki etkinlik ve Köy Ensitüsleri mezunu Yazar Dursun Akçam'ın adına düzenlenen etkinliklerin 'operasyon var' denerek yapılmamasına ve getirilen yasağa 'Yasaklar nereye kadar?' demekten ve diğer yasaklardan farkı nedir?!.' Onuda siz ve sözüm ona memleket kurtarıcıları, stk, siyasi başkanlar, sanal kahramanlar, vekiller, gazeteciler değerlendirsin..