Aydın'da Didim Belediyesi tarafından bu yıl ikinci kez gerçekleştirilen Lavanta Festivali şölen havasında gerçekleşti.

Kemal ETLEÇ (Didim Postası)
Didim Belediyesi tarafından 2015 yılında 54 bin metrekare üzerine kurulan Akköy Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Süs Bitkileri Üretim Fidanlığında yetiştirilen lavantaların hasadı bu yıl festival havasında gerçekleştirildi.

Akköy Kocabahçe mevkiinde Didim Belediyesi Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Süs Bitkileri Üretim Fidanlığında gerçekleştirilen Didim Lavanta Festivalde ekilen lavantaların mor görüntüsünü görmek için festival alanına gelen binlerce vatandaş lavanta tarlalarında fotoğraf çekildi.

Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, sahneye iki minik kız ile çıktı. Atabay sözü minik kızlara bırakırken, kızların toplumsal olarak başlatmış olduğu kampanya kapsamında "Evleri Alın Ormanları Verin" sözü büyük takdir topladı. Geniş bir alanda doğa ile beraber yaptığımız çalışmaları size sunabilme çalışmasına sağlanan katkıdan ötürü teşekkür eden Başkan Atabay, "O kadar kolay bir şey değil naif olmak lazım, o gezdiğimiz lavanta tarlalarını ezmememiz lazım, onlardaki o güzelliği o hissi sizlere de aktarabilmemiz için. Bunu da çok yapay bir şekilde abartarak sunmamız gerekiyordu. Bilemiyorum başarılı olduk mu, Başarılı olamasak bile en azından birbirimizin yüzüne bakarak 2 yıl sonra görme imkanı yaşama imkanı duyduk. Ben kişisel olarak bundan çok mutluyum sizlerinde mutlu olduğunu anlıyorum. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu uzun ve ince bir çalışmaydı. Bu park bahçeler bölümümüzde çalışan özellikle bayan arkadaşlarımıza ben çok teşekkür ediyorum sıcağın altında çok itinayla ısrarlı bir şekilde çalıştılar. Görevlerini yerine getirdiler. onlarla beraber çalışan arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından ziyaretçiler lavanta tarlalarını gezdiler. Program 8 – 9 Temmuz 2021 Tarihlerinde saat 10.00 ile 20.00 arasında devam edecek.

Kaynak: igf