Bursa'da Gemlik Kent Konseyi Gençlik Meclisi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde Farkındalık Tüneli kurdu.BURSA (İGFA) - Gemlik ilçe merkezinde kurulan tünelde kadına şiddet olaylarına ilişkin gazete küpürleri, şiddet sebebiyle hayatını kaybeden kadınların fotoğrafları, bilgilendirici ve eleştirel yazılar sergilendi. Çadır içinde kurulan ekranda ise şiddet olayları ile ilgili haberler yayınlandı.

Programa Kent Konseyi üyelerinin yanı sıra Gemlik Belediyesi daire müdürleri, CHP Gemlik İlçe Başkanı Şükrü Aksu ve yönetimi, CHP Gemlik Kadın Kolu üyeleri de katıldı.

Gemlik Kent Konseyi Gençlik Meclisi adına basın açıklaması yapan Melike Yeşildağ, kadınların uzun yıllardır eşit bir hayat ve yaşam hakları adına sürdürdükleri bu mücadelenin günümüzde de aynı kararlılıkla sürdüğünü söyledi. Dünyanın her yerinde cinsiyete dayalı baskı ve zorbalığa direndiğini kaydeden Yeşildağ, "Kadınlar, sadece kadın olmalarından dolayı temel insan hakkı olan yaşam hakları ihlal edilmektedir.  Maalesef kadınlar, 2022 yılına girerken hâlâ hukuki, siyasi, ekonomik ve sosyal alanda eşit haklara sahip değillerdir. Bu da yetmezmiş gibi kadına yönelik şiddet tüm barbarlığıyla sürmektedir. Resmi olmayan sayılara göre sadece bu yıl ülkemizde 350 kadın öldürülmüştür. Şiddetin önlenebilmesi için öncelikle “toplumsal cinsiyet eşitsizliği”, ciddi bir sorun olarak incelenmelidir. Gerekli yasal değişiklikler ve kararlı politikalarla “toplumsal cinsiyet eşitliği” için zihniyet değişikliğinin sağlanması gereklidir" diye konuştu.

Kaynak: igf