Irgandı Köprüsü üzerinde bulanan Irgandı Sanat Galerisi, ressamların eşsiz eserlerine ev sahipliği yapıyor. Görsel Sanatlar Eğitmeni Zeynep Eyüpoğlu, özellikle öğrencilere belli tekniklerle eğitim verdiklerini ifade etti. GÜLİN ÖZDEMİR BURSADA BUGÜN (BURSA İGFA) Irgandı Köprüsü, günümüzdeki varlığını yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine cömertçe sunuyor. Köprü üzerinde bulunan Irgandı Sanat Galerisi, sanatçıların ve sanat severlerin yoğun ilgisine sahne oluyor. Sanat Galerisinde çeşitli sanat dallarından eserler sergileniyor. 

Görsel Sanatlar Eğitmeni Zeynep Eyüpoğlu, “Burası Irgandı köprüsü üzerinde bulunan Bursa Irgandı Sanat Galerisi. 10 yıldır faaliyet sürmekteyiz. 10 yıldır Bursalı sanatçılarla çeşitli aralıklarla sergi düzenliyoruz.  Ben de yaklaşık 3 yıldır buradayım. Resim dersleri vermeye başladım. 3 yıldır kara kalem, yağlı boya ve sulu boya dersleri veriliyor. Aynı zamanda senede bir veya iki kez Bursalı sanatçılar talep ettikçe sergiler düzenliyoruz. Çeşitli sanat dallarıyla alakalı sergiler var. Yaklaşık 15 tane dükkan var. Irgandı köprüsü de dünya üzerinde bulunan ilk çarşılı köprü. Çeşitli sanatsal faaliyetler düzenleniyor. Hat atölyesi, ebru, çini, oymacılık, geleneksel kıyafetler, kafe tarzında dükkanlar bulunuyor. Bu bölge turistlerin de  ilgi odağı. Bursalılardan bilmeyenlerde var ama yerli yabancı çeşitli insanların geldiği yerlerden biri” şeklinde konuştu. 

“ÖĞRENCİ ODAKLI GİDİYORUZ”

“Burada hobi olarak ders almak isteyenler belli bir aşamaya geliyoruz” diyen Eyüpoğlu, “Kara kalemle başlıyoruz sonra yağlı boya, sulu boya nerede ilerlemek istiyorsak o şekilde yola devam ediyoruz. Daha çok öğrenci odaklı gidiyoruz. Öğrenciler gelsin, kafa dağıtsın öğrensin diye. Tabi bunu yaparken öğrencileri belli bir teknikle bir yerlere getiriyoruz. Talep olarak da çocuklarda daha çok istek var. Pandemi dolayısıyla da şu an bu çok azaldı” dedi.

Kaynak: igf