Sanayiye yönelik nitelikli insan kaynağının yetişmesine önemli katkı sağlayan Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV) ve bilgi teknolojileri şirketi GFDS iş birliğiyle tasarlanan İş Sağlığı ve Güvenliği alanındaki yeni nesil eğitim programı Let-X İSG, ISAF Security Fuarı’nda görücüye çıktı.BURSA (İGFA) - Coşkunöz Holding’in kurucusu Kemal Coşkunöz tarafından 1988’de sanayiye nitelikli insan gücü kazandırmak amacıyla kurulan Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV), günün ihtiyaçlarına göre sürekli güncellediği yeni projelerle alana önemli katkı vermeye devam ediyor. CEV’in bu alandaki son projelerinden biri de İş Sağlığı ve Güvenliği Dijital Eğitim Platformu Let-X İSG oldu. Bilgi teknolojileri şirketi GFDS iş birliğiyle iş sağlığı ve güvenliği alanında online eğitim ile sanal gerçeklik (VR) teknolojili uygulamalar, dijital eğitim platformu Let-X İSG’de bir araya getirildi.

Tamamı Türk mühendislerce ve A sınıfı İSG uzmanlarının gözetiminde 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na uygun olarak tasarlanıp üretilen yeni nesil eğitimin yurt dışına da ihraç edilmesi hedefleniyor. 

Coşkunöz Eğitim Vakfı Genel Müdürü Bige Tınmazsoy Susuzlu, vakıf olarak kuruluşlarından bu yana sanayi ve üretimin yanı sıra Türkiye’nin geleceği olan gençlerin hayatına değer katmak için çalıştıklarını söyledi. Bu model iş dünyasına ilham vererek, Let-X İSG hem çalışanların dijital okuryazarlığını arttıracağı gibi iş güvenliğine de odaklanacağını söyleyen Susuzlu, çalışanların güvenlik ve sağlığına önemli katkı verirken gençlerin de eğitim desteğini sürdüreceklerini kaydetti.

 Let-X İSG platformunun hem e-öğrenme hem de sanal gerçeklik (VR) modülleri ISAF Security Fuarı’ndaki Let-X standında 17 Ekim’e kadar deneyimlenebilecek.

Kaynak: igf