Kayseri'nin Hacılar Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 27’ncisi gerçekleştirilen Sütdonduran Kampı ve Erciyes Zirve Tırmanışı başarı ile tamamlandı. Hacılar Belediye Başkanı ve HADAK Başkanı Bilal Özdoğan zirve tırmanışını 15 Temmuz şehitlerine atfedildiğini söyledi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri'ye bağlı acılar Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü (HADAK) tarafından organize edilen ve bu yıl 27'ncisi düzenlenen Sütdonduran Kampı ve Erciyes zirve tırmanışı için ülkenin değişik illerinden gelen  dağcı ve doğa tutkunu vatandaşlar, 2700 metre rakımlı Sütdonduran Yaylası'nda bir araya geldi.
Dağcıların gözde zirvesi Erciyes Dağı'na çıkmak için ilçeye gelen sporcular ile bir süre sohbet eden Hacılar Belediye Başkanı ve HADAK Başkanı Bilal Özdoğan burada yaptığı konuşmada, Hacılar Dağcılık ve Kış Sporları Kulübümüzün (HADAK) düzenlediği Geleneksel Süt Donduran Kampı ve Erciyes Zirve Tırmanışının bu yıl 27’ncisini düzenlediklerini belirterek şöyle konuştu; "Kampımız oldukça verimli geçti şehir içinden ve dışından gelen sporcularımıza başarılar diliyorum. Zirveye çıkmak ve zirve yolunda olmak çok önemli” dedi.
Başkan Özdoğan ayrıca Türkiye Dağcılık Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Hakan Özdemir ve Kayseri Dağcılık İl Temsilcisi Ahmet Duran’a teşekkür etti.

Zirvede gerçekleştirilen törende 15 temmuz şehitleri için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak şehitler için dua edildi. Tırmanışın başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından bir açıklama yapan Türkiye Dağcılık Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Hakan Özdemir, “Zirve tırmanışına katılan ve bizlere en ufak bir zorluk yaşatmayan dağcılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: igf