Üniversite sanayi iş birliğinde ezberbozan yarışmanın kazananları açıklandı.İZMİR (İGFA) - Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği ve Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin düzenlediği mobilya, tekstil ve doğal taşın ilk kez bir arada kullanıldığı Ezber Bozan Tasarım Yarışması Final Gecesi’nde ödüller sahiplerini buldu.
 
Öğrenci kategorisinde mansiyon, öğrenci ve profesyonel kategorisinde EİB özel ödülü ve ilk üçe giren finalistlere ödülleri takdim edildi. Öğrenci kategorisinde ilk üçe giren tasarımcılara verilecek nakdi ödüllerin yanı sıra Ticaret Bakanlığı’nın onayladığı sayıda finaliste Bakanlık desteğiyle yurtdışındaki önemli tasarım okullarından birinde 2 yıl süre ile eğitim hakkı verilecek.

Ezber Bozan Tasarım Yarışması öğrenci kategorisi birincisi SC ROLD isimli projesiyle Büşra Yiğit olurken, Erdener Atasayar HEALTHY WORK isimli projesiyle profesyonel kategoride birincilik ödülünü almaya hak kazandı.
 
Öğrenci kategorisinde ikinci TRİLO isimli projesiyle Zeynep Yıldırım olurken, Gürhan Bilget, ARETE isimli projesiyle profesyonel kategorisinde ikincilik ödülünü almaya hak kazandı.
 
Yarışmanın öğrenci kategorisi üçüncülük derecesinin sahibi PORTA isimli projesiyle Hilal Kendir oldu. Hilal Özer ve Kübra Efe, VALS isimli projeleriyle profesyonel kategoride üçüncülük ödülünü almaya hak kazandı.
 
Öğrenci kategorisinde Mansiyon Ödülü'ne  Rabia Berber ve Sinan Can, (Proje ismi: COSY WARMCHAIR), Ezgi Kıral (Proje ismi: SAMAYO),  Alp Buldanlıoğlu (Proje ismi: DÖNGÜ) ve Şevval Özdoğan (Proje ismi: FOR LEG) projeleriyle layık görülürken; Öğrenci kategorisinde EİB Özel Ödülü Bilgisu Arda Genç ve Dide Sevinçok’, (Proje ismi: MOYO), Engin Tetik (Proje ismi: SUENO) ve Zeynep Bayraktaroğlu (Proje ismi: ZEON) ile Profesyonel kategorisinde EİB özel ödülü ise; Ogün Çanga, Taylan Özgür Koca ve Umut Deniz Aktaş, (Proje ismi: MOVE ON),  Fulya Güçlü, (Proje ismi: TAK),  Mete Erdem, (Proje ismi: ORBIT) ile ödüle değer bulundu.

Kaynak: igf