FİKİR BABASI BİR KADIN

Sitelerde Tavla Turnuvaları pek şahit olduğumuz bir olay değil. Merak ediyoruz ve organizatörlerden fikrin sahibi Gülay BABATUTMAZ Hanıma soruyoruz bunun nereden aklına geldiğini soruyoruz. “Bu benim fikrim evet. Biz hanımlar yeniliği severiz. Tavlayı genellikle bir erkek sporu olarak görürler ama aslında bugünde gördüğünüz gibi kadınlarda da epey becerikli Tavla ustaları var” diyor gururla. Bir diğer organizatör Vedat Polat Gülay Hanımı teyit ediyor. “Biz de Sitemizde bu kadar Tavla ustası hanım olduğunu bu Turnuvayla öğrenmiş olduk ve sevindik tabi ki”

50 BAŞVURU

İlk sefer olmasına rağmen kısa sürede Turnuvaya 50 kişi başvurmuş. Bunlardan 20’ye yakını ise kadın. “Gayet iyi bir katılım” diye ekliyor Gülay Hanım ve yaz sonrası dönemsel olarak Turnuvalara devam edeceklerini söylüyor. Gülay BABATUTMAZ ve Vedat POLAT organizasyonda kendilerine Cihan İNCEGÜL’ün çok yardımcı olduğunu belirtiyorlar.

GEBZE EMLAK KONUTLARI 3. ETAP

2 yıla yakın bir süredir yaşamın başladığı Gebze Emlak Konutları 3. Etapta yakın zamana kadar herhangi bir spor etkinliğinden söz etmek mümkün değildi. Kendi içine kapanmış görüntüsü veren ve altyapı ve yönetim sorunlarıyla boğuşan 8 bin kişilik Sitede son aylarda ciddi bir hareketlilik göze çarpıyor. Koca Site sanki derin uykusundan uyanan ve silkelenerek ayağa kalkan bir devi andırıyor. Her gün yeni bir adım her gün yeni bir çalışma göze çarpıyor.

SOSYAL SERMAYE

Etap Spor Kurulunun Kurucusu ve Fikir Babası Cemal YILMAZ, bugüne kadar hep inşaat ve şehirleşmeye yatırım yapıldığını, bunun Türk toplumunun konut ihtiyacının karşılanması açısından belki gerekli olduğunu ama en büyük yapılması gereken yatırımın insan olduğunu belirtiyor. “İnsan bir ülkenin Sosyal Sermayesidir. Bu sermaye ne kadar nitelikli ve iyi eğitilmiş olursa o denli ülkenin kalkınması ivme kazanır” diyor. “Her kes en azından kendi yaşadığı ortamı güzelleştirmeye ve Sosyal Sermayesini geliştirmeye çaba gösterirse o denli ülkesine, vatanına, inandığı değerlere hizmet etmiş olur” diye ekliyor Cemal Bey.

Editör: TE Bilisim