(İGFA) - Esas Holding’in sosyal yatırım birimi Esas Sosyal, holdingin sorumlu vatandaşlık değerini merhum Şevket Sabancı ve ailesinin topluma geri verme vizyonu ile birleştirerek, “gençlik ve istihdam” alanında sürdürülebilir ve ölçülebilir sosyal yatırımlar yapıyor.

Gerçekleştirdiği araştırmalarla özellikle işverenler tarafından daha az bilinen ve daha az tercih edilen devlet üniversitelerinden mezun gençlerin işsizliğini gündeme getiren Esas Sosyal, çeşitlilik ve kapsayıcılık ilkesi çerçevesinde hayata geçirdiği programları ile farklı yetkinlik ve becerilere sahip gençleri istihdama kazandırıyor. Böylece gençlere fırsat eşitliği sunarken, sivil toplum sektörüne ve iş dünyasına da nitelikli iş gücü sağlayarak ülke kalkınmasına fayda sağlıyor.

Gençlere fırsat verildiğinde, kendi potansiyellerinin farkına vardıklarının altını çizen Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emine Sabancı Kamışlı, İngilizce Fırsatım Programı'NIN gençlerin daha okurken potansiyellerini keşfetmeleri, özgüven ve cesaret kazanmaları için müthiş bir fırsat olduğunu belirtti. "Yarın profesyonel hayata adım atacak gençler bizim gelecekteki konumumuzu belirleyen bireyler olacak" diyen Başkan Vekili Kamışlı, "Hayırlı Sabancı Desteğiyle İngilizce Fırsatım Programı’nın ilk yılında aldığımız yoğun ilgi, bu alandaki ihtiyacı bize gösterdi. Biz de madem bu kadar istekli genç var dedik, yeni dönemde 200 genci daha programımıza katmak ve yollarını açmak için aksiyon almaya karar verdik. Programlarımızı uygularken ekosistemimizi de entegre etmeye büyük önem veriyoruz" dedi.

Bu arada 1 Mart haftasında başlayacak program ile 200 gence 3 kur İngilizce eğitimi verileceği öğrenildi.

Kaynak: igf