Bu yıl 8.si gerçekleşen Uluslararası Urla Enginar Festivali üç günlük bir lezzet şöleni ve karnaval havasıyla son buldu. Üreticiyle tüketiciyi doğrudan buluşturan festivalde tadım etkinlikleri, mutfak atölyeleri, sergiler ve müzik dinletileri yer aldı.İZMİR İGFA- Pandemi nedeniyle iki yıldır online olarak yapılan 8. Uluslararası Urla Enginar Festivali, üreticisinden, esnafına, çocuğundan yaşlısına herkesin yüzünü güldürdü. Üç gün boyunca adeta insan selinin yaşandığı kent, yaklaşık olarak 1 milyon kişiyi ağırladı. 150 enginar üreticisi olmak üzere toplam 500 stant açıldı. Festival boyunca yaklaşık 4 milyon baş enginar satıldı.

Cumhuriyet Meydanı, Sanat Sokağı ve Demirciler Sokağına kurulan stantlarda enginarın ham halinin yanı sıra, çeşit çeşit yemekler, takılar, hediyelik eşyalar da satışa sunuldu. Enginarın suşisinden dönerine, cheesecakeinden reçeline, midyesinden sarmasına, cipsinden böreğine, boyozundan kısırına kadar birçok çeşit ziyaretçilerin damaklarını tatlandırdı. Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan mutfaklarda ise ünlü şefler enginara kendi yorumlarını kattı. Üç farklı noktada kurulan sahnelerde çıkan müzik gruplarına eşlik eden konuklar doyasıya eğlendi.

DAYANÇ; “ÜRETİCİMİZ, ESNAFIMIZ, TURİZMCİMİZ VE HALKIMIZ MUTLU”

İlçemizin tarımsal zenginlikleri ile geleneksel mutfağını korumak ve üreticimizi güçlendirmek amacıyla düzenlediğimiz festivali üç gün boyunca coşkuyla yaşadık diyen Belediye Başkan v. Kaymakam Murtaza Dayanç; “Üreticimizin, esnafımızın, turizmcimizin kazanç sağlamasından dolayı mutluyuz. İlçemizde gastronomi turizminin sadece Türkiye’de değil, dünyada da söz sahibi olabilmesi için elimizden geleni yapacağız. Urlamıza yakışan bir festival oldu. Değerli Urlalı hemşehrilerime misafirperverlikleri için saygılarımı sunuyor, festival boyunca emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Kaynak: igf