BURSA (İGFA) -  “Tarihi Hisset, Bursa’yı Keşfet”  projesi kapsamında Kırsal bölgedeki dezavantajlı ilköğretim öğrencileri Kızılay Şubesi, Bursa Kent Müzesi, Bursa Karagöz Müzesi, Merinos Göç Tarihi Müzesi, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, Bursa Hayvanat Bahçesi ve DağDer Kültür Merkezi’ni ziyaret ederek Bursa tarihini ve kültürünü yakından görme fırsatı buldu.

Proje; Kızılay Bursa Şubesi, DağDer, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kültür Turizm Müdürlüğü ve Milli Eğitim işbirliği ile gerçekleştirildi.

Kızılay Şube ziyareti sırasında Türk Kızılay Bursa Şube Başkanı Özcan Susmaz, "Türk Kızılay Bursa Şubesi Gençlik Kolları’nın Şenlendirme Projeleri kapsamında “Tarihi Hisset, Bursa’yı Keşfet Projesi”, DağDer ile birlikte ortak projemiz şu anda gerçekleşiyor. Dağ yöresinde okuyan öğrencilerden kısıtlı imkanları bulunan öğrencileri Bursa’ya getirerek Bursa’da müzeleri ziyaret etmek, Hayvanat Bahçes'ini ziyaret etmek ve kendilerine hediyeler vermek suretiyle tarihi hissetmeleri, Bursa’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini yerinde gözlemlemeler, bunu aynı zamanda hissetmeleri ve kendilerini kültürel anlamda geliştirmelerini sağlamak için böyle bir proje düzenledik” dedi.

DağDer Genel Başkanı Yaşar Türk, “Kızılay işbirliği ile yaptığımız bu çalışmamızda çocuklarımıza hem Bursa’mızın tarihi ve kültürünü öğretmek, hem de Kızılay ve DağDer bilincini oluşturmak için güzel bir çalışmadır" diye konuştu.

Kaynak: igf