(İGFA) - Bilinen adıyla Murat Benek, sahne adıyla Muratt Mat, 1989, Eskişehir, Tepebaşı doğumlu DJ Müzik Prodüktörü, müzik kariyerine uzun yıllardır yaşadığı Bursa’da Radyo Programcılığı yaparak başladı. 

Şimdilerde, Türkiye’nin başarılı DJ müzik prodüktörleri arasında gösteriliyor. Avrupa’da birçok sanatçı ile iş birliği yaparak yurt dışında da adından sıkça söz ettiriyor. Son zamanlarda yükselttiği müzik ivmesi ve oluşturduğu proje çalışmalarıyla dikkatleri üzerine toplayan genç DJ, gelişen müzik dünyası ve onunla örtüşen müzik kariyeri büyük bir kitleye kendisini tanıtma olanağı sağladı.

Sahne performansının yanı sıra, canlı ve podcast olarak hazırladığı radyo performansları ile büyük beğeni topladı.  ITunes Apple Podcast ve PowerFM Media Group’un, dijital aplikasyonu PowerApp DJ Cast‘de yer alan podcastleri, Radyo D, NumberoneFM Nr1, Radyo Aktif Bursa, Radyo Mega gibi Ulusal radyolarda yer alan programları son dönemde büyük ilgi gördü. Türkçe Pop, Electronic Music olmak üzere yerli ve yabancı müzik projelerde Türkiye’de ve Avrupa’da hazırladığı çalışmaları müzik listelerde yer buldu.

2011 yılında Elenor Müzik etiketi ile yayınlanan “Dance In The Night” isimli albümde “Bodrum” isimli teklisi ile başlayan çalışmalarına, birçok yeni çalışma ekledi.  Geçtiğimiz yıllarda Global Records müzik etiketiyle INNA, Antonia, SICKOTOY, Faydee, Türkiye’de yakından tanıdığımız Roton Music sanatçılarından Otilia, Balkanların sevilen isimlerinden Andrea, Sprint Music Romanya sanatçılarından Anda Adam, gibi bir çok dünya yıldızının albümlerinde kendine özgü müzik tarzıyla hazırladığı remix düzenlemeleriyle yer aldı.

“Sunset In The East“, “Honesty” isimli electronic music albümleri dışında Instrumental Ethnic müzik albümlerinden olan “Aşk-ı Derun” ve “Journey Ethnic Cover” çalışmaları dijital platformlar da milyonlarca dinlendi.

Geçtiğimiz yıl Yunan sanatçı Dimos Zagaris, ile birlikte hazırladıkları sevilen çalışmaları “Traveling” Voice of Anatolia Records etiketiyle tüm dijital platformlarda yer aldı.  Türkiye’nin bir çok kentinde yer alan müzik festivallerin de sahne performansları gerçekleştirmeye devam eden Muratt Mat, kendi müzik şirketi ve müzik stüdyosu olan Voice of Anatolia Records Müzik Yapım şirketinde yeni proje çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Kaynak: igf