Orhan Holding tarafından düzenlenen Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nda yarışan birbirinden değerli eserlerin ödülleri sahiplerini buldu. Şirket aynı zamanda FIAP (Uluslararası Fotoğraf Federasyonu) tarafından gümüş plaketle onurlandırılırken, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu tarafından da üçüncü yıldızını aldı. BURSA (İGFA) - Fotoğraf sanatı ve fotoğrafçılığın gelişimi adına 23 yıldır Orhan Holding tarafından gerçekleştirilen ve 17 yıldır da uluslararası olarak düzenlenen “Uluslararası Fotoğraf Yarışması” kapsamında Orhan Holding gümüş plaketle onurlandırıldı.

700’ün üzerinde fotoğraf sanatçısın katıldığı yarışmanın ödül töreni pandemi sebebi ile gerçekleştirilemedi.

Bu yıl “Ritüeller” temasını taşıyan Uluslararası Fotoğraf Yarışması renkli, siyah beyaz ve deneysel olmak üzere üç kategoride gerçekleştirildi. Yarışmaya Hindistan’dan Vietnam’a,  Bangladeş‘den  İran’a, Mairutus’dan İtalya’ya kadar 44 ülkeden, 722 fotoğraf sanatçısının toplam 5662  fotoğrafla katıldı.  Bekir Tuğcu, Egemen Ergin, Gülnur Sözmen, Murat Germen, Haluk Uygur, Hüseyin Sarı Ayşegül Orhan, Necla Orhan ve Ayşen Küçüka gibi değerli isimlerin de aralarında bulunduğu jüri üyeleri 45 eseri ödüllendirirken, 29 eseri de sergilemeye layık buldu.

Ödül kazanan fotoğraflar https://ipc.orhanholding.com/ adresinden fotoğraf severlerin ziyaretine açık. Kültür ve Sanat adına verilen bu destek ile uluslararası düzeyde fotoğrafçıların takip ettiği fotoğraf yarışmasında titizlikle seçilen eserler hem Bursa, hem İstanbul’da sergileniyor.

Kaynak: igf