Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Üniversitesi destekleriyle organize edilen 7. Sakarya Uluslararası Kısa Film Festivali başladı. Açılışta Başkan Yüce’nin
yanı sıra Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir bürokratları, akademisyenler ve ülke genelinden önemli sanatçılar yer aldı.SAKARYA(İGFA)- Kurmaca ve Belgesel alanlarında 2 bin 700 filmin gösterime girdiği festival 14 Ekim'e kadar devam edecek. Sakarya'nın sosya-kültürel yapısından bahseden Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce festivalle ilgili açıklamalarda bulundu.

Sakarya'da 72 millet bir arada yaşadıklarını ve şehir tarihi açısından farkı bir konumda olduğunu dile getiren Başkan Yüce, "Tarih boyunca göç almış bir şehirden bahsediyoruz. Savaşlar, katliamlar, insanlığa aykırı suçlar, ekonomik sebepler, doğal güzellikler, sosyal ve iktisadi imkânlar sebebiyle önce ülkemizden daha sonra da dünyanın farklı yerlerinden insanlar guruplar halinde Sakarya’ya göçmüş. Balkan coğrafyası, Karadeniz’in kuzeyi, Kafkaslar, Türki Cumhuriyetler, Afganistan toprakları, İran ve Irak bölgesi, Suriye, Arap coğrafyası, Kuzey Afrika toprakları derken dünyanın farklı yerlerinden farklı renklerde, farklı dillerde pek çok insan Sakarya’da bir araya gelmiş" dedi.

SAKARYA KÜLTÜR VARLIĞINI KORUYOR 

Sakarya'da buluşan yüzlerce kültürün her zaman varlığını koruduğunu ve dünyanın minyatürü olduğunu söyleyen Başkan Yüce, "Kendi geleneksel kodlarını devam ettiren kültürler diğerlerini boğmamış, asimile etmemiş birlikte yaşamayı öğrenmiş ve ortaya zengin bir medeniyet birikimi çıkmış.

Bu açıdan yaklaşıldığında Sakarya’nın ev sahipliği yaptığı uluslararası bir kısa film festivalinin dünyaya söyleyeceği çok şey olduğuna inanıyorum. Sinemanın anlatım ve ifade etme gücü yok sayılamaz. Dakikalarca konuşacağımız, anlatacağımız hatta sayfalarla yazacağımız bir meseleyi bir film çok daha etkili bir biçimde anlatabilir.

Bu açıdan derdi olan sinemayı desteklemek; sinema sanatçılarının önünü açmak çok önemlidir. Türkiye’nin bu alandaki gücünü artırmalı ve mirasını taşımalıyız. Biz de Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak genç yeteneklere ve sanatkârlara daima destek olmaya özen gösteriyoruz"dedi. 

 

 

Kaynak: igf