Bursa'da Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2021-2022 eğitim öğretim yılı (SEUP II) yöresel yemek yarışmasının kazananları ödüllerine kavuştu.BURSA (habercimiz.net) - Millî Eğitim Bakanlığı ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi II kapsamında, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen yemek yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi.

Lisenin konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Murat Taşdelen, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezen, Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar, Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Erol Bodur, Okul Müdürü Gündüz Korucu ve şube müdürlerinin yanı sıra çok sayıda öğretmen ve öğrenciler katıldı.    

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Gündüz Korucu, 2023 mesleki eğitim hedeflere ulaşmak için çalışılması gerektiğine dikkati çekerek, "Okulumuz Sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları yetiştirmek, üretim ortamlarına donanımlı elemanlar göndermek için uygulamalı eğitim vermekteyiz. Okulumuzda mevcut 5 alanda döner sermaye çalışmaları yapılmaktadır. 2021 yılında 31 öğrenci 19 öğretmen ile 572 bin 323 lira ciroya ulaşarak okulun en yüksek seviyesine gelmiştir. Mesleki ve teknik eğitim ile protokol ve iş birlikleriyle öğrencilerin gerçek iş ortamlarında kalma sürelerini arttırmak, sektörlere göre strateji programlarını geliştirmek hedeflenmektedir" dedi.

Suriyeli öğrencilerle Türk öğrencilerin kültürel kaynaşması adına SEUP II PROJESİ kapsamında, 34 öğrencinin katılacağı 10 farklı yörenin tanıtıldığı "Ekibini Kur, Yöreni Tanıt" adlı yemek yarışmasında 10 yöresel yemek yarıştı.

10 ekibin kıyasıya yarıştığı ve birbirinden leziz yemeklerin ortaya çıktığı yarışmada jüri değerlendirmesi sonucu dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. 

Yarışmanın mansiyon ödülünü Firik Uruz yemeği ile kazanan öğrenciler Ruha Alyussef, Sıma Arabı, Noor Al Zaya ve Sırda Alhussaın’ın ödüllerini Eğitim Birsen 1 Nolu Bursa Şube Başkanı Sayın Ramazan ACAR’ takdim etti. Yarışmanın 3. Olan yemeği Buharda Mantı yemeği ile kazanan öğrenciler Gülizar Kara, Sümeyye Nur Elma, Gözde Işık ve Ebrar Şanal’a ödüllerini İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Taşdelen takdim etti.  

Lübnan Geceleri isimli yemekle 2. Olan Tasnım Adam Abedalafou’a ödülünü İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer verdi.  Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yemek yarışmasının birincisi Etli Kuru Bamya yemeğiyle 1. Olan öğrenciler Nagihan Yılmaz, Fatma Albayrak ve Gülten Örs’e ödüllerini Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür takdim ettim.

Kaynak: igf