TEMA Vakfı’nın her sene düzenlediği Saha Koordinasyon Toplantısı, bu yıl COVID-19 gündemi sebebiyle ilk kez çevrim içi gerçekleşti. Türkiye’nin 80 ilinden 500 gönüllünün ve Genel Merkez çalışanlarının katılımıyla gerçekleşen toplantının ana esin kaynağı Vakfın Kurucu Onursal Başkanları’ndan merhum Hayrettin Karaca oldu. Hayrettin Karaca ve onun “param var ama hakkım yok” felsefesini sembolize eden kırmızı süveterinden hareketle toplantının teması kırmızı olarak belirlendi. TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanlarından A. Nihat Gökyiğit’in de video aracılığıyla mesajını paylaştığı toplantının açılış konuşmalarını, Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç ve Genel Müdür Başak Yalvaç Özçağdaş yaptı. Toplantının öne çıkan konukları, Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara ve psikolog-yazar Doğan Cüceloğlu oldu.

DOĞAYLA BARIŞI GÜNDEMDE TUTMALIYIZ

Gücünü gönüllülerinden alan bir halk hareketi olan TEMA Vakfı’nın her sene düzenlediği Saha Koordinasyon Toplantısı bu yıl koronavirüs salgını sebebiyle ilk kez çevrim içi gerçekleşti. Toplantı Ocak ayında aramızdan ayrılan TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanlarından Hayrettin Karaca için hazırlanan anma videolarının gösterimi ve Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç ile Genel Müdür Başak Yalvaç Özçağdaş’ın açılış konuşmalarıyla başladı. Vakfın gelecek yılki hedeflerini ve yeni projelerini Genel Müdür Özçağdaş paylaşırken, Ataç ise vakfın gelecek dönemdeki stratejik hedeflerini anlatarak Toprak Dedenin izinde yıllardır bitmeyen bir enerjiyle TEMA Vakfı için emek veren tüm gönüllülere teşekkür etti. Toplantının son günü gönüllülerle mesajını paylaşan Vakfın Kurucu Onursal Başkanlarından A. Nihat Gökyiğit ise, doğayı üzmeyelim diyerek doğayla barışı gündemde tutmamız gerektiğini belirtti.

MEB BAKANI : “UMUDUM YÜKSELİYOR”

Saha Koordinasyon Toplantısı’nın konuklarından biri Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk oldu. MEB olarak TEMA Vakfı ile gerçekleştirilen projelerin detaylarından bahsederken hepsine ayrı ayrı çok değer verdiğini söyleyen Sayın Bakan; “Millî Eğitim Bakanlığı olarak doğanın eğitimle iç içe olmasını önemsemekteyiz. Dünya genelinde alışılagelen çalışmaların yanında son dönemdeki uzaktan eğitim faaliyetlerimizde de öğrencilerimizin öğrenme yaşamlarında doğayı daha aktif kullanmaları gayreti içindeyiz” dedi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Editör: TE Bilisim