İSTANBUL (AA) - Tuzla Belediyesi tarafından dezavantajlı bireyler için yapılan "Engelsiz Yaşam Merkezi" hizmete girdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Gönül Elleri Çarşısı iş birliğiyle yıl boyunca takipleri özel olarak yapılan dezavantajlı vatandaşların yararlanabileceği Engelsiz Yaşam Merkezi'nin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Törende konuşan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kapsamında çok anlamlı bir açılış yaptıklarını belirterek, "Engelsiz Yaşam Merkezi aslında engelli kavramına bizim bakış açımızı değiştiren, kendimizi de eğittiğimiz bir merkez olacak. Burada gönüllerimizdeki, vicdanlarımızdaki, toplumumuzdaki tüm bireylerin yüreğindeki engeli kaldırmaya yönelik bir eğitim olacak. Burada aynı anda 50 kardeşimiz çok rahatlıkla eğitim alabilecekler." ifadelerini kullandı.

Yazıcı, törende dezavantajlı bir çocuk ile piyano çaldı. Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Korosu da mini bir konser verdi. Törende konuşmaların ardından kurdele kesilerek merkezin açılışı gerçekleştirildi.

Törene, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Poyraz, Gönül Elleri Çarşısı Kurucu Gönüllüsü Fatma Yazıcı ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, dezavantajlı vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Merkezde dezavantajlı vatandaşlara haftanın 5 günü 8 farklı branşta eğitimler verilecek.