Bursa'da eğitimci yazar Münir Arıkan, İnegöl Belediyesi’nin Aile Hayatı İyileştirme Derneği (AHİD) işbirliği ile düzenlediği ‘Huzurlu Aile Mutlu Gençlik’ programları kapsamında “Medeniyet İnşasında Ailenin Rolü” semineri ile İnegöllülerle buluştu. BURSA (İGFA) - İnegöl Belediyesi’nin Aile Hayatını İyileştirme Derneği (AHİD) işbirliğinde düzenlediği aileyi ve aile bireylerini geliştirici seminer programları devam ediyor.

10 hafta sürecek olan ve bu yıl “Huzurlu Aile Mutlu Gençlik” ana temasıyla yapılacak seminerlerin 9’uncu haftasında Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen seminerde, Eğitimci Yazar Münir Arıkan İnegöllülerle buluştu.

Eğitimci Yazar Arıkan, “Medeniyet İnşasında Ailenin Rolü” konulu seminerde aile yapısının önemini ve değerini anlatırken aynı zamanda medeniyetin temellerinin ailede atıldığına da değindi. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminer programında Münir Arıkan, insanın ruhunda ahlak, eşyanın ruhunda ise estetik olduğunu anlattı. Medeniyetin de ahlak ve estetiğin buluşturulması olduğuna dikkat çeken Arıkan, özellikle gençlerin ihmal edilmemesi gerektiğine de vurgu yaptı. Arıkan, “Bir şehri imar ederken o şehirdeki gençlerin ihya edilmesini ihmal ederseniz, ihmal ettiğiniz gençler imar ettiğiniz şehri imha ederler. O zaman nereden başlatalım medeniyeti, insandan ve insanın da gençliğinden başlatalım” dedi.

Kaynak: igf