Aksaray Belediyesi tarafından başlatılan Sevgi Evleri Projesinde inşaat çalışmaları tamamlandı. Peyzaj çalışmalarına başlanıldı.Ayşe ALP (AKSARAY OLAY HABER)- Aksaray Belediyesi tarafından Devlet koruması altındaki çocukların sevgi hoşgörü ve aile ortamında yetişmesine yönelik hayata geçirilen 'Sevgi Evleri' Nevşehir Caddesi Şifahane Mahallesi'nde toplam 10 bin metrekare üzerine inşa edildi.

Kaba inşaatı, çatı kaplaması yapılan ve 8 bloktan oluşan Sevgi Evlerinde, bir adet idari bina olmak üzere güvenlik binası ve çocukların kaliteli zaman geçirmesi için sosyal tesis yer alıyor. Sosyal tesis içerisinde oyun alanları, kantin, dinleme alanı ve eğitici donanımların bulunduğu bölümler bulunuyor. Çocukların barındığı alanlarda yaş gruplarına göre iki farklı bloktan oluşacak olan sevgi evlerinin birinci bloğunda 0-6 yaş çocuk evi yer alırken, 7-18 yaş grubundaki çocuklar için 4 adet blok yer alıyor.

Sevgi Evleri Projesinin inşaat çalışmalarını hızlı bir şekilde tamamlayan belediye ekipleri çocukların spor yapacağı basketbol ve voleybol sahalarının yapımı tamamlandı. Çocukların hoş zaman geçirebilecekleri yürüyüş yolları, kamelyalar ve oyun gruplarının kurulumu noktasında da çalışmalarını sürdürüyor.

 

Kaynak: igf