Aydın Büyükşehir Belediyesi Nazilli ilçesinde meydana gelen ve hayatı olumsuz etkileyen büyük zararlara neden olan fırtına ve yağmur sonrasında seferberlik başlattı.Bahattin Albayrak (DidimA HABER)- Aydın’ın Nazilli ilçesinde dün saat 15 sıralarında aniden bastıran fırtına ve kuvvetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile ilçe genelinde fırtına sonrası yaşanan tahribata müdahale etti.

Nazilli’de saat 15 sıralarında aniden başlayan şiddetli yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Birçok ev ve kurumun çatısı uçarken, eski sanayi bölgesinde bulunan Garaj caminin minaresi aracın üzerine devrildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Ege Bölgesi için yaptığı şiddetli yağış uyarısı sonrası teyakkuz halinde olan Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri, birçok noktada çalışma yürüttü. Tüm birimleriyle görev başında olan ve çeşitli güvenlik önlemleri alan Aydın Büyükşehir Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında bulunan olumsuzluklara anında müdahale etti.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Fen İşleri, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ve ASKİ ekipleri kesintisiz görev yaparken, devrilen ağaçlar ve ağaçlardan kopan dallar ulaşımı tehlikeye atacak noktalardan kaldırdı.

Fırtına ve aşırı yağışlara karşı oluşabilecek tüm olumsuzluklara karşı Büyükşehir ekiplerinin teyakkuzda olduğunu belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Mevsim şartları itibariyle aşırı yağışlar ve fırtınaların oluşturacağı durumlara karşı ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Ekiplerimiz Nazilli ilçesinde çalışmalarını sürdürmektedirler. Etkilenen vatandaşlarımız 7 gün 24 saat boyunca, 444 40 09’dan Büyükşehir ekiplerimize rahatlıkla ulaşabilirler ve yardım isteyebilirler” dedi.

 

Kaynak: igf