Aydın’ın Nazilli ilçesinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayvan hastalık ve zararlılarla mücadele programı kapsamında yürütülen ‘2021 yılı Sonbahar şap aşılama kampanyası’ Eylül ayı içerisinde ilçe genelinde başladı. 15 Kasım 2021 tarihinde sona erecek. ŞAP aşısıyla birlikte küpesi olmayan hayvanlara küpe takılıyor. Ayrıca sahipli kedi ve köpeklere de kuduz aşısı yapılmaya devam ediyor.Bahattin ALBAYRAK(DidimA HABER)- Nazilli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sunay Güler, “Hayvan hastalıklarından korunmanın en önemli ayağı aşılamadır. Bu bakımdan, Bakanlığımız tarafından belirlenen programlar dahilinde hayvan hastalıklarına karşı hazırlıklı olmak ve hastalıklarla mücadele etmek amacıyla Ülkemiz genelinde aşılama çalışmaları yapılmaktadır. Bu kapsamda, Nazilli ilçe genelinde de büyükbaş hayvanlarda verim düşüklüğüne ve ölümlere dolayısı ile Ülkemizde ekonomik kayba sebep olan şap  hastalığından korunmak amacıyla yürütülen aşılama kampanyasının sonbahar dönemi başlamış bulunmaktadır” dedi.

Yetiştiricilerin sonbahar şap aşısı döneminde büyükbaş hayvanlarını aşılatmalarının zorunlu olduğunu da belirten Sunay Güler, “Yetiştiricilerimizin şap aşısı dahil olmak üzere tüm programlı aşılamalarda işletmelerindeki hayvanlarını aşılatmaları zorunludur. Şap aşısı uygulanmamış olan hayvanların iller arası nakledilemez ve buzağı desteklemesinden faydalanamaz. Ayrıca, yetiştiricilerimizin şap aşılama programına katılım sağlaması, İlçemizde bu hastalığı önleyebilmek için çalışan hayvan sağlığı ekiplerimize yardımcı olması çok büyük bir önem taşımaktadır. Yetiştiricilerimizden isteğimiz muhtarlarımız aracılığı ile önceden haber verdiğimiz mahallelerde bulunan hayvanlarını o gün içerisinde dışarıya çıkartmamaları ve ekiplerimize yardımcı olarak hayvanlarını aşılamalarıdır.

Aşılama çalışmalarımız İlçe Müdürlüğümüz hayvan sağlığı ekipleri tarafından büyük bir titizlikle yürütülmektedir. Bu güne kadar Sonbahar aşılama döneminde 18.5 adet hayvan aşılandı. Hedefimiz İlçemizde bulunan 27.031 adet büyükbaş hayvan mevcudunun tamamının aşılanması ve % 100 başarı ile bu aşılama döneminin tamamlanmasıdır” dedi.

Kaynak: igf