Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, restorasyon çalışmalarına devam edilen II. Kılıçarslan köşkünü ve türbesini ziyaret etti.Ayşe ALP(Aksaray Olay Haber)- Anadolu Selçuklu Devletinin izlerini en çok üzerinde barındıran şehirlerden olan Aksaray’da II. Kılıçarslan'ın türbesinde ve köşkünde Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in girişimleri ile restorasyon çalışması başlatılmıştı. Restorasyon çalışmalarının devam ettiği türbe ve köşkü Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yerinde inceledi.

II. Kılıçarslan'ın türbesinde ve köşkünde yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “II. Kılıçarslan’ın türbesi ve köşkü Selçuklu mimarisine uygun olarak restore ediliyor. Şehrimizde Kırkkızlar adıyla bilinen tepede bulunan türbe ve köşkün turizme kazandırılması için çalışma başlatmıştık.

Restorasyon kapsamında türbede genel temizlik ve derz işlemleri yapıldı. Köşk yapısı için ise dönemin örnekleri ve yerindeki izler incelenerek Konya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu onayı ile yenileme kararları uygulandı. Söz konusu yapıların konumu Aksaray’a seyir imkânı sağlayan bir konumda olması nedeniyle yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından kullanılması da amaçlanarak sosyal donatı alanı haline getirildi. Restorasyon çalışmalarımızı tamamladıktan sonra halkımızın hizmetine sunacağız. “ Dedi.

 

Kaynak: igf