İZMİR (İGFA) - 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ilk tören Bergama şehitliğinde düzenlendi.  Ardın Bergama Kültür Merkezi’nde 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi’nin açılışı yapıldı. Anma programı Kurşunlu Camii’nde Mevlid-i Şerifin okunması Cumhuriyet Meydanı’nda gece yarısı saat 00.00’a kadar sürecek etkinliklerle devam edecek.   

Bergama Şehitliği’nde düzenlenen ilk törene Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı Hakan Koştu, Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Umutlu Garnizon Komutanı Tank Kurmay Albay Kürşat Güler, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları ve protokol üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, şehit aileleri ve yakınları ile birlikte şehitlerimizin kabirleri ziyaret edilerek karanfil bırakıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ardından, kabirler başında dualar edildi.

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, hain Fetö darbe girişimi ile ülkemizin geleceğine kast edildiğine dikkat çekerek, "Rabbim ülkemize bir daha böylesine darbeler yaşatmasın. 15 Temmuz gecesi ve geçmişten günümüze vatan savunmasında şehadete yürüyen kahramanlarımıza Allah'tan rahmet, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Kaynak: igf