Bursa'da Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri’nin düzenlediği Nilüfer Kütüphane Günleri bu yıl “Eşit Miyiz?” temasıyla düzenlendi.BURSA (İGFA) - Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri’nin ikincisini düzenlediği Nilüfer Kütüphane Günleri’nde, okurlar, söyleşi, atölye ve sergi gibi çok sayıda etkinlikte değerli isimlerle buluşma şansı buluyor. Bu yıl “Eşit Miyiz?” temasıyla düzenlenen Nilüfer Kütüphane Günleri’nin açılışı Nâzım Hikmet Kültürevi’nde geniş katılımla gerçekleşti.

 
Toplumu yakından ilgilendiren bir kavramı tüm yönleriyle tartışmak, var olan durumun analizini gerçekleştirmek ve o alanda yetkin isimlerin yol göstericiliğinde ilerlemek amacıyla düzenlenen Nilüfer Kütüphane Günleri’nin açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem,  toplumun her kesiminden ve her yaştan insanı okumaya teşvik eden, insanı kitapla, bilgiyle buluşturan Nilüfer Kütüphaneleri’nin, bununla yetinmeyip kent kültürüne katkı sağlayan etkinlikler de organize ettiğine dikkat  çekti.

Bu kapsamda daha önce ‘iktidar’ başlığıyla yapılan Nilüfer Kütüphane Günleri’nde bu kez ‘Eşit Miyiz?’ sorusuna cevap aranacağını söyleyen Başkan Erdem, daha çocuk yaşta başlayan bir eğitimle topluma cinsiyet eşitliği kavramını yerleştirebilirsek, bu alanda yaşanan sorunlar da büyük ölçüde ortadan kalkacağını kaydetti.

Açılış konuşmasının ardından Kütüphane Günleri’nin ilk söyleşisi  “Cinsiyet Eşitliği ve Ayrımcılık” teması üzerine gerçekleşti. Söyleşiye katılan Özgür Renkler Derneği ve 17 Mayıs Derneği’nin Yönetim Kurulu Üyesi Defne Güzel, Sosyal psikoloji, politik psikoloji ve çevre psikolojisi alanlarında çok sayıda ulusal ve uluslararası yayını olan Melek Göregenli ve Kadın Dayanışma Vakfı kurucu üyesi, Kadın Sığınma Evi - Danışma Merkezleri kurucusu, Eşit Yaşam Derneği kurucu üyesi ve Başkanı S. Nazik Işık “Cinsiyet Eşitliği ve Ayrımcılık”  konusunda yaşananlara yakından mercek tuttu.

28 Kasım’a kadar devam edecek olan Kütüphane Günleri,  Nâzım Hikmet Kültürevi, Şiir Kütüphanesi, Akkılıç Kütüphanesi ve Misi’deki Çocuk Kütüphanesi’nde düzenlenecek çok sayıda sergi, atölye ve söyleşilerle devam edecek.

Kaynak: igf