Kültür ve turizm düşüncesi doğrultunsa hareket eden Nilüfer Belediyesi, Anadolu Arastası Turizm Geliştirme Kooperatifi ile olağan genel kurulu toplantısını gerçekleştirdi.BURSA(İGFA)- Bursa’ya bağlı Nilüfer Belediyesi’nin turizm projelerinden olan Anadolu Arastası’nın yapımı devam ederken, Anadolu Arastası Turizm Geliştirme Kooperatifi de Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem eşliğinde toplantı düzenledi. 

Türkiye’deki 81 il ile birlikte Balkan, Kıbrıs ve Kafkas coğrafyalarından 87 adet yöresel ev yer alacağı proje toplantısında, Anadolu Arastası’nın temelinin atıldığı ancak betonarme imalatı yapılmayan yapıların, kısa süre içinde tamamlanacağı açıklandı.

Yöresel evlerin dışında çarşı alanlarının da yer alacağını söyleyen Başkan Erdem, “İlçe belediyesi olarak önemli bir projeye imza atmaya çalışıyoruz. Eksik olan binaların karkaslarını en kısa sürede tamamlayacağız. Proje tamamlandığında burası, derneklerin yönetim merkezi olmaktan ziyade, daha çok kültürel amaçlı kullanılmalı. Önceliğimiz, yörelerimizin kültürlerini, el işlerini, yerel lezzetlerini, kültürel özelliklerini burada sergilemek olmalı. Hep beraber ortak karar vererek, tek amaç için çalışmalıyız” dedi. 

Kaynak: igf