BURSA (İGFA) - Bursa'da 72 metre çatı açıklığı ile Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın en önemli atletizm salonu olma özelliği taşıyan dev hizmeti Türk sporuna kazandıran Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, atletizmin kalbinin atacağı salonda yeni rekorların kırılacağını söyledi. Yer tahsisinden inşaatına kadar tamamen Osmangazi Belediyesi tarafından yapılan tesis; 16 bin metrekare alan üzerine inşa edildi. 8 kulvarlı ve 1000 kişilik seyirci kapasiteli salonda sırıkla atlama, gülle atma, yüksek atlama,6 koşu pisti ve 4 ısınma alanları yer alıyor. Hiçbir ayrıntıyı atlamadan inşa edildiği gözlenen yapının estetik mimariden de taviz vermemesi ayrı bir takdir topladı. 

Osmangazi’den Türk sporuna ve Türk sporcusuna destek olmaya devam edeceklerini belirten Başkan Mustafa Dündar “Gençlerimizin hedefi uluslararası arenada Türk bayrağını göklere çekip, İstiklal Marşını okutmak olmalı. Biz gençlerimize canı gönülden inanıyoruz” dedi.

Sporun, dinamizmin simgesi Osmangazi Atletizm Salonu, hizmete açılmasıyla birlikte Türk sporuna birbirinden başarılı atletlerin kazandırılması için gün sayıyor.

Kaynak: igf