BURSA (İGFA) - Osmangazi Belediyesi tarafından ilçenin farklı noktalarında oluşturulan kurban satış noktalarında bayrama sayılı günler kala hareketlilik yaşanıyor.

Türkiye’nin dört bir yanındaki besiciler, özenle yetiştirdikleri hayvanlarını haftalar öncesinden Veysel Karani Kurban Satış Tesisi ve Geçit’te kurulan kurban pazarlarına getirerek satışa sundu. Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, kurban pazarlarının kurulduğu ilk günden itibaren vatandaşların kurban niteliği taşıyan sağlıklı bir hayvan alabilmesi adına denetimlerde bulunuyor.

Düzenli olarak pazarlarda yer alan binlerce büyükbaş ve küçükbaş hayvanın sağlık muayenesi yapan ekipler, hayvanların pasaportlarını ve kulak küpeleri de kontrol ediyor. Veteriner hekimler tarafından hayvanların gebe olup olmadıkları kontrol edilirken, kurbanlıkların aşı ve kontrollerinin yapılıp yapılmadığı da denetleniyor. Sağlıksız olduğu tespit edilen ve yaşını doldurmayıp kurban niteliği taşımayan hayvanlar pazara alınmıyor.

Sağlıklı bir kurbanlık seçiminde vatandaşların dikkat etmesi gereken kuralları anlatan Veteriner Hekim Kadir Özdemir, pazar yerlerine kaçak hayvan girişlerini ve hastalık taşıma riskini önlemek amacıyla kontrolleri sıklaştırdıklarını söyledi. Özdemir, "Kurbanlık nitelik taşımayan hayvanlar varsa bu konuda vatandaşlarımızı satın almamaları konusunda uyarıyoruz. Bayram süresince hizmetimizi sürdüreceğiz” dedi.

Kaynak: igf