Çevre dostu projeleriyle öne çıkarak, ilklere imza atan Didim Belediyesi, Başkan Atabay’ın talimatı ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nce hazırlanan “Binalarda Yağmur Suyu Toplama Sistemleri” ne yönelik düzenleme teklifi ile Türkiye’ye örnek olmaya hazırlanıyor.Bülent ESER(DidimA HABER)- Doğamızı ve çevremizi gelecek nesillere taşımak adına duyarlı çalışmalar gerçekleştiren Didim Belediyesi, küresel ısınmanın etkilerinin görüldüğü bu günlerde yeni bir çalışmaya daha imza attı. Kent genelinde gerçekleştirmiş olduğu çevre dostu çalışmalarla öne çıkan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın talimatı ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nce hazırlanan “Binalarda Yağmur Suyu Toplama Sistemleri ”ne yönelik düzenleme teklifi, Didim Belediye Meclisi onaylanarak uygulamaya girdi.

İlçe içerisinde yer alan tüm parsellerde yeni yapılacak bina ve tesislerde yağmur suyu toplama sistemi yapılacak. Toplanan yağmur suyu, yangın gibi doğal afetlerde kullanımı sağlanarak küresel ısınma sebebiyle ülkemiz genelinde görülen kuraklığa karşı şebeke suyunun daha verimli kullanılması sağlanacak.

Uygulama 1 Ocak 2022’de Başlıyor. Başkan Atabay’ın talimatı ile düzenlenen ve meclis kararı ile kabul edilen çevre dostu karar 01.01.2022 tarihinden itibaren uygulamaya konulacak

 

 

Kaynak: igf