Didim Belediyesi bünyesinde açılan Deniz Yıldızları Kreş ve Gündüz Bakım Evi tarafından, Cumhuriyet Bayramı etkinliği düzenlendi. Kemal ETLEÇ (DİDİM POSTASI)- Cumhuriyet etkinliği ile ilgili konuşan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Bu kreş çocuklarımız için yapılmış olan bir klasiktir, onun bir üstü okuldur. Her zaman söylediğim gibi  bir imkanımız olsa bunun bir üstünü, bir okul açma yönünde bir düşüncemiz var.  Çocuklarımız için DİGEM diye adlandırdığımız Didim Gençlik Merkezini bitirmek üzereyiz" dedi.  

DİGEM hakkında bilgi veren Başkan Atabay," Çocuklarımıza okulların dışında okulda alamadıkları her türlü beceri edindirme kurslarını hiçbir ücret talep etmeden vereceğiz. En iyi fiziki çerçeve içerisinde ve en bilgili eğitmenler ile bu kursları gerçekleştireceğiz" dedi. Sanat ve kültür adı altında yapılan 4.000 bin kişilik AMFİ Tiyatroyu haziranın 2. haftası açacaklarını dile getiren Başkan Atabay bir başka projeleri olan Kültür Merkezi'nden bahsetti.

Başkan Atabay, "ilçemizin çok büyük ihtiyacı olan kültür merkezi projesi 750 kişilik bir salonu olan, içerisinde her türlü çalışmaya imkanın barındıran bir takım fiziki unsurları içeren ve aynı zamanda da  142 kişilik sabit bir sinema salonunu içinde barındıran bir kültür merkezi'ni de Aydın Büyükşehir Belediyemizle, beraber sayın Özlem Çerçioğlu'nun maddi manevi destekleri ile beraber  projesi ihalesi yapıldı. Çok kısa bir süre içerisinde onun da inşaatına başlayıp, onu da gene önümüzdeki yaz içerisinde hep birden ilçemizin kullanımı açıp hep beraber kullanacağız" dedi. 

Kaynak: igf