UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'nde yer alan, bin 400 yıllık gelenek Kakava Hıdırellez Şenlikleri kapsamında niyet çekme ve yumurta kırma ritüeli ile devam etti. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Hıdırellez’iniz kutlu olsun, bereketli olsun, huzur, barış, bolluk getirsin” dedi.EDİRNE İGFA- Edirne Belediye Başkanlığınca organize edilen Kakava-Hıdırellez Şenlikleri, Saraçlar Caddesi’nde niyet çekme ve yumurta kırma ritüeli ile devam etti. Yurtiçi ve yurtdışından gelen misafirler, Edirne Belediye Bandosu’nun konseriyle doyasıya eğlendi.

Konserin ardından Edirne Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp ile Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve eşi Esra Gürkan sahne çıktı. Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile Dr. Ayten Canalp ise Esra Gürkan ile yumurta tokuşturarak, niyet çekti.

Çekilen niyetlerin okunmasının ardından Kakava Hıdırellez Şenlikleri’nin ev sahibi Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Hıdırellez’iniz kutlu olsun, bereketli olsun, huzur, barış, bolluk getirsin” şeklinde konuştu.

 Niyet çekme ve yumurta kırma ritüeli halk oyunları gösterisi ile son buldu.

Kaynak: igf