Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye İş Kurumu Gaziantep İl Müdürlüğü (İŞKUR) 120 özel firmada engelli vatandaşlar için istihdam sağlıyor. GAZİANTEP(İGFA)- Sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalarına devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, iş veren ve iş arayan vatandaşları buluşturmak için İŞKUR  aracılığı ile çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Kurumsal Gelişim Daire Başkanlığı’nca yürütülen ortak çalışma kapsamında 120 firmanın engelli bireyleri istihdam etmesi için yeni proje başlatıldı.

Bilgilendirme toplantısına Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Mehmet Berk, İnsan Kaynakları ve Kurumsal Gelişim Daire Başkanı Murat Geç, Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanı Dr. Serdar Tolay ve İŞKUR Gaziantep İl Müdürü Sıraç Ekin katıldı.

Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Kurumsal Gelişim Daire Başkanı Murat Geç, Şu anda bizde 657 engelli bireyin iş başvurusu var. İŞKUR Müdürümüzün tespit
ettiği sanayide, hizmet sektöründe, ticaret erbabı olan esnaflar gibi bu alanlarda engelli birey çalıştırması zorunlu olan yüzlerce işletme var. Bizdeki başvurularla oluşan bu ağı, iş gücü potansiyel ile ihtiyaç duyulan kurumlarla birleştirmek istedik. Bu projemiz ile de sizlerle ilk defa bir araya gelmiş olduk. Bu çalışmanın iyi sonuçlarını alacağız beraber."dedi. 

İŞKUR Gaziantep İl Müdürü Sıraç Ekin, “Engelli istihdamında çalışanla işletme sahibi arasında diyalog bazen kısıtlı olabiliyor. Bunun önüne geçebilmek için iletişim nasıl olmalı, nasıl davranılması gerektiği ile ilgili bilgilendirme yapıyoruz." dedi.

 

Kaynak: igf