Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Araban ilçesinde bu sene ilki düzenlenen Firik ve Sarımsak Festivali’nde çiftçilerle hasat yaptı.GAZİANTEP (İGFA) - Gaziantep'te Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nda düzenlenen Firik ve Sarımsak Festivali açıldı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Araban’ın toprağında şifa ve ekonomi olduğunu belirterek, Araban ilçesinin şu anda sarımsağı ile Türkiye’nin en güçlü bölgelerinden biri olduğunu belirterek, daha fazla üretmek için daha fazla tanıtmak için çalışmalar yaptıklarını, beyaz altın sarımsak hasadının hayırlı olmasını diledi.

Araban’ın bir medeniyet, bir tarih olduğunu vurgulayan Başkan Fatma Şahin, “Araban’ın sıcaklığına baktığınızda yüksek bir d vitaminine sahip olduğunu görüyorsunuz. Tarlada izi olmayanın hasatta izi olmaz, az önce biz de çiftçilerle birlikte hasat yapıyorduk. İnşallah tarlanın bereketi, Araban’ın ekonomisine, istihdamına, geleceğine çok büyük katkıda bulunacak. Burada stantlarda da gördüğümüz üzere GASMEK’te eğitim alan kızlarımız burada ürünlerini görücüye çıkartıyor. Bu kızlarımız merkezdekilerden çok daha iyi oyuncak üretmeye başlamış. Ben talimat verdim, Gaziantep Büyükşehir’in dağıttığı bütün oyuncakları Araban’daki GASMEK merkezinden alıyoruz artık" diye konuştu.

Halk oyunlarıyla devam eden programda gençlerin sergilediği yöresel oyunları Başkan Şahin ve beraberindeki protokol ilgiyle izledi.

Arabesk sanatçısı Murat Çelik festivalde şarkılarını seslendirdi.

Ünlü manken ve Sunucu Tuğba Özay'ın sunuculuğunu yaptığı festival, Yazar ve Bestekar İbrahim Dizlek, Halk Müziği sanatçısı İlayda Özmen konserleri, çeşitli halk oyunları, dans gösterileri ve DJ performanslarıyla 29 Mayıs Pazar gecesine kadar devam edeceiği bidirildi.

Kaynak: igf