Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Çağdaş Drama Derneği Hatay Temsilciliği iş birliğiyle gerçekleşen ‘Drama Günleri’ tüm yaş gruplarına yönelik atölyeleri ile Antakya EXPO alanında öğrencileriyle buluşuyor. HATAY İGFA- Antakya ve Arsuz alanlarında gerçekleşecek olan atölyelerin ilki 24-29 Mayıs tarihlerinde Antakya, ikincisi ise 31 Mayıs-5 Haziran tarihlerinde Arsuz alanlarında dramaseverlerle buluşuyor.

TOPLAMDA 23 EĞİTMEN VE 356 KATILIMCI ‘DRAMA GÜNLERİ’NDE

Hatay’ın değerlerini konu alan atölyeler, şehrin kültürel, tarihsel ve coğrafik özelliklerini dramanın gücü ile aktif ve etken bir şekilde öğretmeyi hedefliyor. Toplamda 23 etkinliğin gerçekleşeceği atölyelerde 23 eğitmen ve 356 katılımcı ‘drama çemberinde’  yaratıcı drama yönetimi ile yaşantılarından yola çıkarak canlandırmalar ve oyunlarla iki boyutlu anlatımdan kurtularak, konularını üç boyutlu gerçek hayata uyarlıyor.

Drama Eğitmeni Sami Süner’in liderliğinde gerçekleşen çalışmalar keyifli ve renkli görüntülere sahne oluyor.  Keyifli ve bir o kadar verimli dakikalar geçirdiklerini söyleyen katılımcılar, belgelerini EXPO’21 Hatay Genel Sekreteri İhsan Çakar ve organizasyon yöneticilerinin elinden alıyor. 

Kaynak: igf