Bursa'da bilinçli nesil yetiştirmek için çeşitli programlar düzenleyen İnegöl Belediyesi, bu yıl da 5.Kitap Günleri kapsamında Prof. Dr. İlber Ortaylı’yı İnegöllü vatandaşlarla buluşturdu.BURSA (İGFA) - İnegöl Belediyesi’nin bu yıl 5’incisini düzenlediği Kitap Günleri Fuarında kapsamında 100’ü aşkın yazar ve yayınevi ile 1 milyon kitabı ilçe halkıyla buluştu. Her gün birbirinden değerli yazarları kitapseverlerle buluşturan yerel yönetimin Prof. Dr İlber Ortaylı ile düzenlenen söyleşi programına Kaymakam Eren Arslan, Belediye Başkanı Alper Taban, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MODEF Fuar alanında gerçekleştirilen Kitap Günleri Fuarındaki söyleşide Prof. Dr. İlber Ortaylı, İnegöl’ün kültürünü, tarihini ve daha önce bu coğrafyada yaşayan medeniyetler hakkında bilgi verdi. 1 saatlik anlatım sırasında yağan yağmura rağmen tüm sandalyeler dolarken, vatandaşlar İlber Ortaylı'yı yağmurluklar ile dinledi. Ortaylı ise Kitap Günleri Fuarına katılmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

İnegöllü vatandaşlar için her geçen gün yeni projeler üretilmesi ve bilinçli toplum yetişmesi anlamında ciddi çaba gösteren İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Kaymakam Eren Arslan ile birlikte İlber Ortaylı‘ya tablo hediye etti.

Kaynak: igf