Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, yaklaşan kış ayları öncesinde sosyal yardım çalışmalarının yol haritasını belirlemek adına meclis üyeleriyle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.İZMİR(İGFA)- Çiğli Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıya meclis üyeleri ve birim müdürleri katılım gösterdi. Toplantı, Başkan Utku Gümrükçü’nün sosyal yardım çalışmalarının genel değerlendirmesini yaptığı açılış konuşması ile başladı. Meclis üyeleri, toplantının ikinci bölümünde tespit ettikleri ihtiyaç, talep ve önerilerle ilgili konuşma yaptı.

Dolar ve euro kurundaki artış ile ülke ekonomosinin etkilendiğini ve kış aylarının zor geçeceğini dile getiren Başkan Gümrükçü, "26 mahallemizin tamamında araştırma yaptık. Belediyemizden sosyal yardım desteği alan 593 kişi ile görüştük. Özellikle geçtiğimiz yıl yaşanan İzmir depremi sonrasında Bayraklı ve Bornova kaynaklı göç hareketliliği sonrasında Çiğlimizde 6'lık kronikleşmiş yardım alan 50 yaş üstü bir kitle oluşmuş durumda. Çalışmalarımızı Büyükşehir Belediyesi ile koordinasyon içerisinde sürdürüyoruz.

Büyükşehir Belediyemiz, Harmandalı bölgesinde Aşevi, yılbaşının hemen ardından Güzeltepe Mahallesi’nde çamaşırhane açacak. İlçemizdeki sivil toplum kuruluşlarını da bu sürece dahil etmek
için görüşmelerimiz sürüyor. Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin potansiyelini istihdam ve sosyal yardım desteği anlamında verimli kılacağız" dedi.

 

Kaynak: igf