Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Mardin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele IV. Ulusal İl Eylem Planı Çalıştayı” Mardin’de düzenlendi.Şehmus EDİS (MARDİN İGFA)- Mardin'de 18-19-20 Kasım 2021 tarihleri arasında düzenlenen "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele IV. Ulusal İl Eylem Planı Çalıştayı"na Mardin Vali Yardımcıları Gürsel Temurci, Abdullah Demirdağ, Kadın Ve Aile Hizmetleri Daire Başkan Vekili Hacire Öncü, Mardin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zeki Eryarsoy,  İŞKUR Müdürü Mehmet Akın, jandarma ve müftülük personelleri, Mardin’de faaliyetlerini sürdüren kadın STK temsilcileri ile kurum personelleri katıldı. 

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele IV. Ulusal İl Eylem Planı Çalıştayı'nda; "Kadına yönelik şiddetle mücadelede mevzuatın etkin uygulanması",  "Mağdur kadınların adalete erişimlerinin kolaylaştırılması",  "Şiddete sıfır tolerans anlayışının tüm plan, program ve politikalara yerleştirilmesi", "Koruyucu ve önleyici hizmetlerin etkili sunulmasına yönelik kurumsal kapasitenin geliştirilmesi", "Şiddetle mücadelede toplumsal farkındalığın arttırılması ve önlenmesi" konuları konuşuldu.

"KADINA YÖNELİK ŞİDDET MODERN ÇAĞDA CİDDİ PROBLEM"

"Yaşadığımız modern çağda kadına yönelik şiddet ciddi bir problem olarak karşımıza çıkıyor" diyen Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkan Vekili Hacire Öncü, " Kadına yönelik şiddet,  aileleri, çocukları ve toplumu olumsuz etkiliyor. Milli ve manevi değerler çerçevesinde kadınlarla ilgili farkındalık çalışmaları yapmaktayız. Eğitim, meslek edindirme ve istihdama katılmaya yönelik projelerimize devam ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Yapılan sunumlar, alınan kararlar, grup çalışmaları ve değerlendirmelerin ardından Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Çalıştayı sona erdi. 

Kaynak: igf