Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Do. Dr. Tahir Büyükakın, “Kalkınmanın sırrı AR-GE, inovasyon ve girişimciliktedir. Bu alanlara dönük her türlü adımı destekliyoruz” açıklamasını yaptı. KOCAELİ (İGFA)- Küresel rekabette Türkiye’nin en önemli üretim kentlerinden biri olan Kocaeli’nin sanayi, KOBİ ve genç girişimcilerine sağladığı avantajlara her fırsatta değinen Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, gelişmeye ve inovasyona dönük adım atan firmaları da ziyaret etmeyi sürdürüyor. Kalkınmaya dair sözü ve fikri olan herkesin yanında olduklarını dile getiren Başkan Büyükakın, son olarak Doğusel Şirketler Topluluğu’nu ziyaret etti.

Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Doğusel’in ev sahipliğinde gerçekleşen birliktelikte, devlet destekli AR-GE projesi olan 0 yerli yazılım ve tasarımlı “İnsansız Su Altı Araçları” üreten Siper Robotics ve yine devlet destekli tamamen yerli üretim kişiselleştirilebilir gıdalar üzerine lazer sektöründe çalışmakta olan Superficies Technology firmaları hakkında bilgi alan Başkan Büyükakın, “Kalkınmanın sırrı AR-GE, inovasyon ve girişimciliktedir. Bu alanlara dönük her türlü adımı destekliyoruz” dedi.

Doğusel Şirketler Topluluğu çatısı altında yer alan; gemi iç donatım alanında faaliyet gösteren DDM Deniz Mobilya, yat ve gemi tasarım hizmetleri sunan Viya Mimarlık, gemi acenteliği ve işletme faaliyetleri yürüten Selmarin A.Ş,anahtar teslim ahşap gövdeli lüks yatlar imal edilen Huzur Yat Tersanecilik firması hakkında bilgi alan Başkan Büyükakın, “Küresel rekabette gerek hükümetimiz gerekse bakanlıklarımız yerel de Büyükşehir Belediyesi olarak tüm imkânlarımızla üreten, yatırım ve istihdam sağlayan firmalarımızın yanında olduk. Elbette bundan sonra da yanlarında olacağız” ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: igf