Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi’nin projelendirdiği ve hayırsever Abdullah Keskinkılıç’ın yapımını üstlendiği Ebekız Ana Camii’nin temel atma törenine katıldı. Bünyan Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi’nde gerçekleşen temel atma törenine Başkan Büyükkılıç'ın yanı sıra, Vali Şehmus Günaydın, önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Kayseri Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Yazıcı, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Dursun Büyükbaş, ilçe belediye başkanları ve protokol katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Başkan Büyükkılıç, “Kayseri denilince hayırseverleri ile tanınan, bilinen bir şehir akla geliyor. Kayseri’miz bir başka güzel. Sayın başsavcımızın burada ziyaretçiler açısından bir cami ihtiyacının olduğu gündeme gelince, her zaman sosyal işlerde fedakârlığını esirgemeyen Abdullah Keskinkılıç kardeşimiz ile görüşmek suretiyle besmeleyi çekip, buraya cami yapılması konusunda beraber karar verdik. Sağ olsun o da bizim yönlendirdiğimiz, projelendirdiğimiz şekliyle ‘hay hay ‘dedi ve temelini atacağız” diye konuştu.

Önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız da Başkan Büyükkılıç başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini iletirken, Vali Günaydın ise hayırlı bir iş için bir araya gelindiğini belirterek, “Kayseri denilince hayırseverlerimiz akla geliyor, eğitimden sağlığa kadar bizlerle hareket ediyorlar, teşekkür ediyoruz” dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın ise Kayseri Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü’nün 2010 yılında faaliyete geçirildiğini ve içerisinde 5 ceza infaz kurumu olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından dualarla temel atma töreni gerçekleştirildi.

Kaynak: igf